درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-03  |  2024-11-23  |  بروز شده در: 1403/09/03 - 12:52:2 FA | AR | PS | EN
اولین محموله اقتصادی به صورت مستقیم از چین به افغانستان رسید            کاهش برگشت مهاجران افغان از ایران            جانباختن شش تن در دو حادثه‌ی ترافیکی             تعیین 2450 تن به حیث مبلغین دینی در ریاست‌های معارف            برف‌باری توام با باد تند درسالنگ            مقامات چین و ترکمنستان بر حفظ ثبات در افغانستان تاکید کردند             اقلیت های مذهبی هنوز هم در معرض خطر هستند            تصویب قانون "محافظت از هم پیمانان افغان" از سوی مجلس امریکا            سربازان کوریایی به زودی وارد جنگ علیه اوکراین خواهند شد             روسیه و اوکراین محور گفتگوی نخست وزیر انگلیس و دبیرکل ناتو            اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند            با وجود گولزنی رونالدو النصر شکست خورد            جانباختن ۱۲ تن در حمله به زیارتگاه اهل تصوف در بغلان            آزمایش جدیدترین موشک بالستیک روسیه با حمله به اوکراین            سیاست حکومت ما مستقل و غیر وابسته است            






تاریخ نشر: 1396/07/23 - 11:53:3
تعداد بازدید: 1106
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خروج آمریکا از یونسکو، اقدامی از روی استیصال
خروج آمریکا از یونسکو، اقدامی از روی استیصال

اذعان به اشغال فلسطین و تلقی قدس به مثابه میراث فلسطینیان آب سردی‌ بر پیکر نیمه‌جان رژیم صهیونیستی در منطقه می باشد. خروج آمریکا نیز نه یک کنش بلکه واکنشی در برابر مقاومت فلسطینیان است و این واکنش نه بر مبنای عقلانیت سیاسی بلکه برمبنای استیصال و عصبانیت ناشی از شکست می‌باشد.

در پی تصویب دو قطعنامه‌ در سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) ضد اشغالگری رژیم صهیونیستی، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در حمایت از رژیم صهیونیستی از این سازمان بین‌المللی خارج می‌شود. خروج آمریکا از این نهاد بین‌المللی در بطن خود دلایل بسیاری به همراه دارد که آشکارترین آن نزدیک‌تر شدن آمریکا در دولت ترامپ به رژیم صهیونیستی ا‌ست. این نزدیکی به حدی می‌باشد که آمریکا برای حفظ آن حاضر است قید نهادهای بین‌المللی چون یونیسکو که اغلب ذیل نفوذ خودش ساخته شده‌اند را بزند.

این اقدام در واکنش به تصویب پیش نویس دو قطعنامه‌ در یونیسکو با عنوان "فلسطین اشغالی" و "مؤسسات فرهنگی و آموزشی" انجام می‌گیرد. در واقع در این قطعنامه‌ها همانگونه از عنوان فلسطین اشغالی مشخص است رژیم صهیونیستی را به حق رژیمی اشغالگر قلمداد می‌نماید و مالکیت تاریخی مسلمانان بر آثار مقدس و باستانی چون مسجدالاقصی را به رسمیت می‌شناسد و از آن چون میراث فلسطینیان نام می‌برد. همچنین این قطعنامه‌ها در راستای حفظ قدس از تخریب‌های ناشی از هجوم وحشیانه‌ رژیم صهیونیستی به تصویب می‌رسند. محتوای این قطعنامه‌ها درواقع مانعی برای پیشروی رژیم صهیونیستی در اشغال بیشتر اراضی فلسطین‌ها است. همچنین از آنجایی که یکی از شگردهای رژیم اشغالگر قدس برای اشغال اراضی فلسطینیان تخریب آثار مقدس و باستانی مسلمانان است، قطعنامه‌های یونیسکو مستقیماً این اقدام آن‌ها را محکوم می‌کند. به همین علت این اقدامات به مزاج آمریکا و رژیم صهیونیستی خوش نیامده است چراکه متن پیش نویس حاوی دلالت‌هایی است که در تقابل با سیاست‌های تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی قرار دارد. به عنوان مثال شورای اجرایی یونسکو، ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین از جمله حفر تونل‌های زیرزمینی و دیگر پروژه‌های تجاوزکارانه و نامشروع این رژیم به ویژه در بخش قدیمی این شهر را محکوم می‌کند. همچنین شورای نام‌برده رژیم صهیونیستی را به علت جلوگیری از تعیین نماینده دائم یونسکو در قدس که وظیفه‌ جمع آوری اطلاعات لازم در زمینه فعالیت‌های یونسکو را دارد را نیز محکوم می‌نماید.

برای خروج ایالات متحده‌ آمریکا از یونسکو می‌توان دلایل دیگری را نیز ذکر کرد. از آغاز دولت ترامپ خروج آمریکا از یک نهاد یا معاهده‌ بین‌المللی و یا سرباز زدن از توافقات جمعی در واقع به امری معمول در سیاست‌های خارجی آن کشور تبدیل شده‌ است. بعد از خروج آمریکا از معاهده‌ زیست محیطی پاریس به دستور مستقیم ترامپ در ژوئن 2017، خروج آمریکا از یونیسکو دومین اقدام آمریکا در این راستا می‌باشد. تهدیدات ترامپ مبنی بر خروج آمریکا از برجام نیز می‌تواند پرده دیگری ازاین نمایش باشد. در پی این اقدامات کشورهای جهان باید همواره خطر موقتی بودن هر معاهده‌ای با آمریکا را به جان بخرند. این اقدامات ایالات متحده و مشخصاً ترامپ باعث بازنمایی شخصیت سیاسی آمریکا به مثابه بازیگری بی تعهد نسبت به اصول و معاهده‌های بین‌المللی می‌شود و لایه‌های پنهانی تصویر واقعی آمریکا را به جهانیان نشان می‌دهد.

به علاوه این اقدامات ترامپ در واقع بی‌اهمیتی به معاهده‌هایی است که با شور و مشارکت بین‌المللی برقرار شده است. نتیجه این اقدامات چیزی جز کشیدن جهان به وضعیت آنارشی و بی‌نظمی نیست. آمریکا که همواره داعیه دار ایجاد نظمی جهانی و مدیریتی جهانی ذیل نهاد‌های بین‌المللی چون سازمان ملل و یونیسکو بوده‌ است هرجا که می بیند این نهادها پیش‌برنده‌ منافع آمریکا و نزدیکان آمریکا نیستند به آنها دهان کجی می‌کند. این امر در نتیجه دیدگاه ابزاری واشنگتن به اصل همکاری‌های بین‌المللی‌ است. مادامی که نهادی بین المللی تصمیمی خلاف منافع و سیاست‌های آمریکا اتخاذ کند - هرچند که اراده عمومی و تصمیم جمعی کشورها از آن حمایت کند- این کشور به طرق مختلف سعی در وارد کردن فشار بر آن می نماید. به عنوان مثال در مسئله‌ خروج از یونیسکو، آمریکا اعلام کرده است کمک‌های مالی خود را به این سازمان به علت حمایت انسانی آن از حقوق فلسطینان قطع می‌کند. آمریکا و رژيم صهیونیستی همواره سعی داشته‌اند از طریق سیاست‌هایی چون کمک‌های مالی و یا در مواقعی تحریم‌های گوناگون بر نهادهای بین‌المللی که در واقع باید نهادهایی بی‌طرف باشند اعمال نفوذ کنند اما در مقاطعی که این اعمال نفوذ نتیجه دلخواه را در پی نداشته باشد با اقداماتی همچون قطع کمک‌های مالی و خروج از آن نهاد سعی می‌کنند اعتبار آن نهاد را زیر سؤال ببرند.

نکته‌ی مهم دیگری که می‌توان از تصویب این دو قطعنامه برداشت کرد کاهش هژمونی و اقتدار آمریکا بر کشورهای جهان است. این قطعنامه با 22 رأی موافق در مقابل تنها 10 رأی مخالف به تصویب رسیده‌ است. از متن و عنوان این قعطنامه‌ها تقابل‌ آن‌ها با سیاست‌ها و منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی آشکار است اما با این وجود، کشورهای عضو اعتنایی به منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی نکرده‌اند و این نشان از کاهش اقتدار آمریکا در سطح جهان است.

این قطعنامه در واقع اثبات حقانیت قدس در جامعه بین‌المللی و نهاد‌های جهانی بعد از سال‌ها مقاومت است. اذعان به اشغال فلسطین و تلقی قدس به مثابه میراث فلسطینیان آب سردی‌ بر پیکر نیمه‌جان رژیم صهیونیستی در منطقه می باشد. خروج آمریکا نیز نه یک کنش بلکه واکنشی در برابر مقاومت فلسطینیان است و این واکنش نه بر مبنای عقلانیت سیاسی بلکه برمبنای استیصال و عصبانیت ناشی از شکست می‌باشد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9126


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟


نقش امریکا در گسترش بحران اوکراین


پاسخ اسرائیل به ایران؛ پایان یا سرآغاز؟


توهم طالبانی در مقیاس جام جهانی


حزب‌الله بدون نصرالله و صفی‌الدین مقاوم تر و مبارزتر


تفاهم بی سروصدای امریکا و اسرائیل درمورد ایران


سکوت شانگهای از افغانستان تا غزه و لبنان


حماس و غزه بعد از یحیی سنوار چه می شود؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تخریب شدن سه خانه مسکونی در نتیجه انفجار ۲۲ گلوله

اولین محموله اقتصادی به صورت مستقیم از چین به افغانستان رسید

کاهش برگشت مهاجران افغان از ایران

جانباختن شش تن در دو حادثه‌ی ترافیکی

تعیین 2450 تن به حیث مبلغین دینی در ریاست‌های معارف

برف‌باری توام با باد تند درسالنگ

مقامات چین و ترکمنستان بر حفظ ثبات در افغانستان تاکید کردند

اقلیت های مذهبی هنوز هم در معرض خطر هستند

تصویب قانون "محافظت از هم پیمانان افغان" از سوی مجلس امریکا

سربازان کوریایی به زودی وارد جنگ علیه اوکراین خواهند شد

روسیه و اوکراین محور گفتگوی نخست وزیر انگلیس و دبیرکل ناتو

اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند

با وجود گولزنی رونالدو النصر شکست خورد

جانباختن ۱۲ تن در حمله به زیارتگاه اهل تصوف در بغلان

آزمایش جدیدترین موشک بالستیک روسیه با حمله به اوکراین

سیاست حکومت ما مستقل و غیر وابسته است

برنامه‌های آموزشی ایران برای کارمندان حکومت طالبان

کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ

زالوژنی جنگ جهانی سوم را آغاز شده می داند

گیتس از نامزدی وزارت عدلیه دولت ترامپ انصراف داد

طبق اصول اسلامی به حمایت از رسانه‌ها ادامه می‌دهیم

خشونت‌ نظامیان لهستانی با پناهجویان افغان

هنوز نمی‌فهمم که چرا توپ طلا را به من ندادند

صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.